mammoet.jpg
Mammoetsymposium

Op zaterdag 17 november 2018 wordt in het stadhuis  van Dendermonde (België) een symposium gehouden met als onderwerp: Mammoeten & Mammoetecologie. Dit symposium wordt georganiseerd door de Belgische Vereniging voor Paleontologie (BVP), de Stad Dendermonde en de Werkgroep Pleistocene Zoogdieren (WPZ). Aanleiding voor dit symposium is het fraaie mammoetskelet dat opgesteld staat op de zolder van het Vleeshuismuseum op de Grote Markt van Dendermonde.

Algemene Informatie

IMG_5153.JPG
Internationale experten

Gerenommeerde paleontologen uit België, Nederland en Canada zullen op dit symposium onderzoeksresultaten over mammoeten en hun leefgemeenschap, alsook hun habitat, met de deelnemers delen. Er kunnen aan dit symposium maximaal 150 personen deelnemen. Daarom is het voor de organisatie van groot belang om tijdig te weten wie op dit uniek evenement aanwezig zal zijn. Aanmelden voor deelname aan het symposium  is dus verplicht en de deelnameprijs bedraagt 20 Euro per deelnemer

IMG_4577.JPG
Uniek kader

Het stadhuis van Dendermonde (de voormalige lakenhalle) zal fungeren als de locatie bij uitstek voor dit uniek evenement. De Reynoutzaal met zijn gewelfd plafond en zuilen vormen het kader van waaruit de presentaties zullen gegeven worden. We doen dan ook een hartelijke oproep naar de inwoners van Dendermonde en omstreken om zich in te schrijven voor dit symposium. Op deze manier kunnen de deelnemers kennismaken met hun uniek paleontologisch patrimonium.